AI:CONNECT Kragujevac – ključni korak ka ekonomskom rastu kroz veštačku inteligenciju

06. decembar 2023.
Share
news featured photo

Druga AI:CONNECT konferencija #CDT-a, uz podršku Vlade Republike Srbije, Regionalne privredne komore Kragujevac i Univerziteta u Kragujevcu, održana je ovog utorka u Kragujevcu.

Fokus konferencije bio je na osnaživanju MSP sektora i istraživanju transformacionog potencijala veštačke inteligencije. AI je predstavljen kao šansa za ubrzani ekonomski rast.

Panel 1 je pružio uvid u potencijale ekosistema razvoja veštačke inteligencije u Srbiji, dok je Panel 2 istakao „Kompanije šampione“ u implementaciji AI u Kragujevcu.

Konferencija je bila i šansa za networking, razmenu iskustava i sticanje dragocenih uvida od AI stručnjaka, a učesnici su imali i priliku da prisustvuju prezentacijama kompanija.

Posebnu zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije, Institutu za veštačku inteligenciju Srbije, RPK Kragujevac, Univerzitetu u Kragujevcu, BioIRC, kompanijama OTA Sync, kraft&digital, Vodena, Things Solver, kao i našim konsultantima i saradnicima.

Ne propustite sledeći AI:CONNECT u Novom Sadu – budite u toku sa najnovijim AI trendovima i predvodite promene u svojoj industriji!

Fotografije sa konferencije u Kragujevcu pogledajte OVDE.

Share