Fu:Turizam 2023: Prva konferencija o veštačkoj inteligenciji u turizmu u Srbiji

16. novembar 2023.
Share
news featured photo

Beograd će 20. novembra biti domaćin prve konferencije u Srbiji posvećene veštačkoj inteligenciji u turizmu koju organizuje Centar za digitalnu organizaciju (CDT) u Mona Plaza hotelu, pod nazivom Fu:Turizam 2023. Ovaj događaj predstavlja prekretnicu u primeni AI tehnologija u turističkom sektoru i pruža jedinstvenu priliku za upoznavanje sa najnovijim trendovima i rešenjima.

Konferencija nudi seriju dinamičnih panela sa eminentnim stručnjacima iz industrije, uključujući Dubravka Ćulibrka, direktora AI instituta Srbije, Ivana Vitorovića, direktora Mona Hospitality management, Đorđa Krivokapića, profesor prava u IT (FON), Zorana Arsenovića, generalnog menadžera KonTiki Travel & Service d.o.o, Stefana Steševića, direktora Montenegro luxury association, Biljanu Marčeta, direktorku BOS4.tours i mnoge druge.

Teme koje će biti pokrivene uključuju demistifikaciju podataka, pravne aspekte veštačke inteligencije, dobre prakse i iskustva iz primene AI u domaćim hotelima i turističkim agencijama.

Poseban fokus biće na prezentacijama realnih AI rešenja, sa štandovima izlagača koji će demonstrirati kako njihova implementacija može unaprediti poslovanje u turizmu. Takođe, učesnici će imati priliku da saznaju o programima finansijske podrške za uvođenje AI u turizmu.

Konferencija će takođe obuhvatati AI Readiness sesije sa CDT konsultantima, gde će učesnici moći da procene spremnost svoje kompanije za uvođenje AI tehnologija.

Fu:Turizam 2023 predstavlja izuzetnu priliku za sve zainteresovane da postanu deo prve srpske AI zajednice u turizmu, prošire svoje mreže kontakata i dobiju uvid u realne primene i izazove uvođenja veštačke inteligencije u turistički sektor.

Za više informacija i prijavu, posetite www.futurizamkonferencija.rs.

Share