Inovacije i saradnja u fokusu treće AI:CONNECT konferencije u Novom Sadu

26. februar 2024.
Share
news featured photo

U ponedeljak je u Novom Sadu uspešno održana treća AI:CONNECT konferencija, koja je organizovana u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije, Regionalnom privrednom komorom Novi Sad i Naučno-tehnološkim parkom Novi Sad. Ovaj događaj okupio je vodeće stručnjake iz oblasti veštačke inteligencije (AI), predstavljajući najnovija dostignuća i inovativne primene AI tehnologije u industriji.

Fokus konferencije bio je na uspešno implementiranim AI rešenjima kroz programe podrške Centra za digitalnu transformaciju (CDT), sa posebnim naglaskom na značaj AI4SME portala za unapređenje srpskog AI ekosistema. Interaktivni paneli i radionice pružili su učesnicima jedinstvenu priliku da se upoznaju sa najuspešnijim implementacijama veštačke inteligencije u Srbiji, predstavljajući istinske AI šampione.

Zahvalnost za podršku i doprinos konferenciji upućujemo Naučno-tehnološkom parku Novi Sad, Institutu za veštačku inteligenciju , kompanijama Noventiq, Vodéna, SmartCat, Cropt i Institutu BioSense, kao i našim konsultantima i saradnicima.

Treća AI:CONNECT konferencija istakla je ne samo napredak i potencijal veštačke inteligencije u Srbiji, već je i otvorila nove puteve za dalje istraživanje i razvoj u ovoj dinamičnoj oblasti. Ovaj događaj je takođe podstakao stvaranje novih partnerstava i saradnji, postavljajući temelje za buduću inovaciju i tehnološki napredak.

Share