Izgradnja AI budućnosti: Uspešno održana radionica o generativnoj veštačkoj inteligenciji i prompt inženjeringu

15. mart 2024.
Share
news featured photo

Centar za digitalnu transformaciju uspešno je realizovao dvodnevnu radionicu "Generativna veštačka inteligencija i prompt inženjering", sa posebnim fokusom na e-commerce.

Predmet radionice bio je dubinski pregled razvoja i funkcionalnosti Large Language Models (LLM) i Generative Pretrained Transformers (GPT), koji predstavljaju osnovu savremenih Chat GPT alata. Diskutovane su napredne strategije i primene ovih tehnologija u poslovnim procesima, sa ciljem unapređenja operativne efikasnosti i produktivnosti.

Program radionice obuhvatio je detaljnu analizu upotrebe vodećih AI alata, uključujući Open AI Chat GPT, prilagođene GPT modele, Google Bard, Anthropic Claude, Open AI DALL-E i Midjourney. Razmatrani su trenutni trendovi u AI industriji, budući razvojni pravci i dugoročne implikacije generativne veštačke inteligencije na radne procese.

Tihomir Opačić, sa impresivnom karijerom od preko 25 godina u softverskom inženjeringu, koji poslednje tri godine intenzivno radi na proučavanju i implementaciji rešanja iz veštačke inteligencije, sa posebnim naglaskom na alate iz oblasti generativne veštačke inteligencije, podelio je svoja iskustva i uvide o potencijalima AI tehnologija u rješavanju složenih poslovnih izazova. Njegova ekspertiza omogućila je učesnicima da steknu duboko razumevanje materije i praktične veštine za efikasnu primenu AI alata.

Centar za digitalnu transformaciju zahvaljuje se Tihomiru Opačiću za njegovu izuzetnu posvećenost i ekspertizu koju je podelio sa učesnicima radionice, kao i svim prisutnima na aktivnom učešću.

Ovo je samo jedan u nizu događaja koje CDT planira da organizuje u budućnosti, sa ciljem daljeg istraživanja i promocije veštačke inteligencije i njenih primena u različitim sektorima. Pratite nas i dalje i budite u toku sa novim događajima i radionicama, kao delu naše zajedničke misije ka unapređenju i integraciji najnovijih tehnoloških dostignuća.

Share